Matematik

eksponentiel udvikling

01. oktober 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

hej, håber noge kan hjælpe

opgaven lyder

i den laveste del af atmosfæren (op til ca. 10 km) kan temperaturen y i C beregnes med formlen

y = 20 - 6,5x

hvor x er højeden over havet i km

angiv betydningen af konstanten 20 i formlen

angiv hældningen og forklar dens betydning

hvad skal jeg svare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kalder opgaven eksponentiel udvikling og giver et lineært udtryk for temperaturen?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2011 af PeterValberg

I den givne model for temperaturen betyder konstanten 20 at temperaturen i 0 km over havet er 20o

Hældningen (-6,5) betyder at (i.flg. modellen) temperaturen aftager (der er minus foran) med 6,5oC pr. km over havet

(hvilket egentligt betyder at temperaturen i 3 km's højde er lige omkring nulpunktet...) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Benyt at den lineære funktion ses på formen

y = f(x) = a·x + b ,

hvor a er hældningen, hældningskoeffcienten, eller stigningstallet.

Prøv selv at fortolke betydningen af de to konstanter a og b .


Svar #4
01. oktober 2011 af Okayyyy

#1 en fejl

#2 og #3 nu forstår jeg, tak skal I ha'


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.