Matematik

eksponentiel udvikling

01. oktober 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

hej, håber I kan hjælpe

en jernklods opvarmes og afkøles derefter af luften. afkølingen kan beskrives  ved funktionen

a(t) = 20 + 880*0,95t, t > 0

hvor afkølingen påbegyndes til t=0 og a(t) er odsens temperatur, målt i grader, til tiden t

a) til hvilket temperatur blev jernklodsen opvarmet til

så skal bare sætte 0 på t's plads ik?

b) til hvilket tidspunkt er jernklodsens temperatur 200 C?

har fundet resultatet med lommeregneren, men vil gerne bruge hjernen

200 = 20 + 880*0,95t

200 - 20 = 20 - 20 + 880* 0,95t

180= 880*0,95t

hvad skal jeg så??

og to andre spørgsmål jeg ikke forstår??

c) hvilken temperatur har luften, hvor klodsen afkøles?

d) hvilken temperatur nærmer klodsen sig, når tiden går?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

ln (180/880)=t*ln0,95

isoler t   t=ln(180/880) /ln(0,95)=30.939


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

Det er samme opgave, som du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1079010, hvor du også har fået hjælp. Fortsæt diskussionen i den oprindelige tråd i stedet for at oprette en ny tråd med den samme opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

exp går mod 0 når t går mod uendelig så her går funktionen mod 20


Svar #4
01. oktober 2011 af Okayyyy

#1 tusiind taak, har aldrig lært 'in', men nu ved jeg hvad jeg skal bruge den til

men kunne du vise mig hvordan jeg kunne gør det uden lommeregner??

#2, forstod ikke hvad han skrev, så derfor lavede en ny tråd, og har også rettet den


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

Det nytter ikke at oprette en ny tråd, med samme opgave. Du skulle have svaret ham tilbage, hvad det er, du ikke forstår.


Svar #6
01. oktober 2011 af Okayyyy

Hvorfor? Hvad skal der ske? Jeg har vel lov?

Og skrev en ny, så den kunne komme frem øverst, og jeg har også skrevet det for lang tid siden, så det er ikke altid folk kigger på de gamle

Jeg gad ikke blive ved med at spørge ham


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. oktober 2011 af AskTheAfghan


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.