Matematik

eksponentiel udvikling

20. oktober 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

Hej håber der er nogen der kan hjælpe

(1) 1950: 205 mill over 60 år

(2) 2006: 688 mil

(3) 2050: 2000 mill

udvilklingen beskrives ved

y = 67,22 * 3.12x

jeg skal forklare hvad tallene a og b fortæller om antallet af mennesker over 60 år.. hvad skal jeg sige???

og jeg er i tvivl med opgave c) bestem antallet af mennesker over 60 år i 2050 ifølge modellen

skal jeg bare sætte 3 på x' plads for at se om tallet passer??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor vil du sætte 3 ind for x? Hvad er x i din model?

Konstanten b i modellen y = b·ax angiver antallet for x = 0.


Svar #2
20. oktober 2011 af Okayyyy

I stedet for 2050, så har jeg brugt 3

x - antal år efter 1950


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så skal man jo beregne det x, der svarer til året 2050, og det er da ikke 3. I øvrigt er den angivne udvikling i #0 ikke korrekt.


Svar #4
20. oktober 2011 af Okayyyy

Hvad er det så?
altså i stedet for 1950->1, 2006 ->2, og 2050->3,

jeg har tastet tallene ind på lommeregneren og det var det jeg fik


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har jo selv forklaret, at x betegner antallet af år efter 1950. Så svarer 1950 jo til x = 0, 2006 svarer til x = 2006-1950 = 56, og 2050 svarer til x = 2050-1950 = 100. Du kan ikke benytte "1", "2", og "3", da der ikke er det samme antal år mellem datapunkterne.

Man kan sagtens taste hvad som helst ind på lommeregneren og få et ubrugeligt resultat ud i den anden ende.


Svar #6
20. oktober 2011 af Okayyyy

okay, tak

hvad med c) bestem antallet af mennesker over 60 år i 2050 ifølge modellen

skal jeg så finde ud af om tallet er rigtig? altså sætte 100 på x' plads?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, lige netop. Man skal benytte modellen til at beregne y for x=100 .


Svar #8
20. oktober 2011 af Okayyyy

jeg har tastet tallene ind igen, og har fået y = 201,156 * 1,023x

tallet 201 fortæller at der har været 201 mill. mennesker over 60 år i 1950??

og hvad med 1,02?


Svar #9
20. oktober 2011 af Okayyyy

#7

okay, tak


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.