Matematik

Frustration over matematik B

02. november 2011 af Vfranne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg havde matematik på C-niveau i 1. som jeg afsluttede med 10/12 - har aldrig

været særlig glad for matematik, men har kunnet klare mig fint igennem. 

Nu, to år efter står jeg med karaktererne 4/7 på B-niveau. 

Selvfølgelig er der tale om de første karakterer, og der er god tid til at forbedre mig, men problemet er at jeg er fuldstændig lost! De personer fra min klasse, som har min ynglingslærer, vi havde til matematik i 1. får allesammen 7, 10 og 12-taller - også dem, som fik lavere karakterer end mig dengang.

Er megafrustreret, for kan ikke se, hvordan jeg nogensinde skal komme op på mit ideelle 10-tal: og fordi jeg rent faktisk kun valgte matematik, fordi det var det mine lærere anbefalede. Det irriterer mig grænseløst, fordi jeg kunne have haft et 10/12 på mit eksamensbevis, og jeg skal alligevel ikke bruge matematik til en skid.

Hvad der irriterer mig endnu mere er min lærers måde at bedømme på: for det første fik jeg i min sidste aflevering, hvad der ligner et lille 7-tal (Vi får pile og ikke karakterer) - men jeg havde kun en udregning forkert og 2 udregninger som mellemrigtige, da jeg ikke havde set der kunne være to facit. Og det var en lang aflevering med mange SVÆRE udregninger. Desuden siger jeg noget i hver time, rækker hånden op flere gange og følger godt med - og melder mig i ny og næ til at skrive lektier op på tavlen. Og så skriver han et 7-tal med pil ned? Hvad filan skal der så til for et solidt 7-tal?

Er det normalt at have så svært ved matematik til at begynde med, eller er det simpelthen bare mig, der er dum til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af Walras

Du skal nok overveje, hvordan du kan forbedre dine besvarelser. Det behøver ikke at være regnefejl, der trækker ned i bedømmelsen, det kan lige så vel være uklar argumentation.

Hvor mange ord skriver du eksempelvis i dine matematikafleveringer? Det handler om at få de matematiske ræssonnementer til at stå tydeligt frem, så alle beregninger må nødvendigvis indledes og efterfølges med tydelige og stringente forklaringer og konklusioner i ord. 


Svar #2
02. november 2011 af Vfranne (Slettet)

Det er det, jeg ikke forstår - han skriver "godt" til mine forklaringer. Og jeg uddyber ved hver udregning, ved en ligning kommenterer jeg eksempelvis hver gang jeg gør noget og hvorfor jeg gør det, samt hvilke regneregler jeg bruger. Og efter hver opgave laver jeg en konklusion. Ikke bare to streger under, men en formulering. 

Jeg fik som sagt syv med pil ned i mundtligt, og rækker ofte hånden op, melder mig til at skrive lektier på tavlen og alt jeg siger er rigtigt - en fra mit hold, som aldrig har sagt noget, vi snakker bogstaveligt talt 1-2 gange på flere måneder, og som åbenlyst sidder og skriver på mobil i timen fik et "stabilt 7-tal".

Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der går galt. Træls, at man kæmper sådan og så får sådanne lortekarakterer. 

 

 


Skriv et svar til: Frustration over matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.