Matematik

Lineær udvikling

03. november 2011 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

Jeg har problemer med et spørgsmål.

I den ene by 1 kan vandforbruget beskrives ud fra denne model y = 581,25 + 34,15x
I den anden by 2 kan vandforbruget beskrives ud fra denne model y 308,75 + 49,38x

Hvor stort skal vandforbruget være i by 1, for at en forbruger skal betale mindre i by 1 end i by 2?

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg, ved hvilket vandforbrug x de to modeller giver samme vandafgift y .


Svar #2
03. november 2011 af ilubabs (Slettet)

Hvordan gør jeg det uden at sidde og gætte?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2011 af jazzoz

Hvis du sætter de to linginger = hinanden så finder du skæringspunktet, det er det punkt hvor det er lige dyrt i begge byer.

Således at 581,25+34,15x=308,75+49,38x

581,25-308,75=49,38-34,15x

272,5=15,23x

x=17,89 

og derfra og opefter vil det så være billigere at betale i by 1 end i by 2 :)

 


Svar #4
03. november 2011 af ilubabs (Slettet)

Mange tak for hjælpen .. :D


Skriv et svar til: Lineær udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.