Matematik

Matematik B Find hc

14. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

b) I trekant ABC er C = 90?, siden a = 5 og siden c = 13.
Beregn vinkel A og højden hc fra C på siden c.

 

Jeg har fundet vinklerne og siderne, men hvordan skal jeg forstår det sidste spørgsmål som de stiller mig, altså det der med C på siden c, eller er der en formel for det?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2011 af peter lind

Lav en tegning af det. Du vil se at fodpunktet af højden C og A (B kan også bruges) danner en retvinklet trekant, hvor du kender 2 vinkler og en side a.


Svar #2
14. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Jep, det har jeg lavet og jeg fik også tegnet den der hc. . Men bliver det så os en retvinklet trekant igen?, da jeg har stiplet den midtover og jeg kan se at man godt kan få en retvinklet ud af det.


Svar #3
14. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Er det her formlen for at finde hc ?

hc=a•sin(C)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. december 2011 af peter lind

#2 ja Vinklen er ret, der hvor højden rammer c.

#3 C = 90º så nej.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2012 af kaaremoeller (Slettet)

jeg vil umiddelbart sige formelen for at finde hc her vil være a=b*TanA da længden på A-C er den samme og du skal finde det nye B/hc.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

I en retvinklet trekant ABC , hvor vinkel C er ret, gælder der, at

c·hc = a·b

Kender man a, b og c, kan man derfor beregne hc .


Skriv et svar til: Matematik B Find hc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.