Matematik

Ekspotentiel udvikling

29. januar 2012 af Line123L (Slettet)

Jeg er simpelthen gået i stå og kan ikke finde ud af denne opgave, håber nogle kan hjælpe.
 

En funktion er givet ved y = 435  • x2,56
a) Bestem, hvor mange procent y vokser, når x vokser med 11 %.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Jeg går udfra du mener y=435*2,56x   ?


Svar #2
29. januar 2012 af Line123L (Slettet)

Mener x2,56  :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Okay, det er lidt svært så, når du skriver eksponentieludvikling ;) Dette er en potensfuntion.

y=435*(1,11*x)2,56

y=435*1,30625x2,56.

Ergo må y vokse med ≈ 31%


Svar #4
29. januar 2012 af Line123L (Slettet)

Hvordan får du 31 %


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Du øger x med 11% svarende til 1,11

y=435*(1,11*x)2,56

når du hæver parantesen får du 1,30625*x2,56

Du kan evt. skrive udtrykket som (435*x2,5)*1,30625  -  Nu kan du se at y vokser med ≈ 31%


Skriv et svar til: Ekspotentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.