Matematik

eksponentiel udvikling

27. februar 2012 af rebecca4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om en eksponentiel udvikling vides, at b = 2 og at den går igennem punktet (2, 3).
Hvordan skal jeg finde forskriften for det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af mathon

                                     y = 2·ax              gennem (2,3)           a>0

                                     3 = 2·a2

                                     (3/2) = a2

                                     a = √(3/2)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften er f(x) = b·ax . Indsæt det kendte punkt, og løs så ligningen

3 = 2·a2


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.