Matematik

Polygoner? :b

30. april 2012 af iAmLost (Slettet)

Hvor mange sider har en polygon med 54 diagonaler? 

- Fatter det ikke! :D 
Forklar(: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2012 af peter lind

Brug at i et polygon med n sider kan hver hjørne forbindes til n-3 af de andre så forbindelsen ikke er en side


Svar #2
30. april 2012 af iAmLost (Slettet)

Dankjewel! (-:


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Prøv og gå ind i denne her hjemmeside, det vil måske hjælpe dig lidt! ;)

: http://da.wikipedia.org/wiki/Diagonal

 


Svar #4
30. april 2012 af iAmLost (Slettet)

Tak! (:


Svar #5
30. april 2012 af iAmLost (Slettet)

Kan det passe det giver 1377?
- Det lyder til at være alt for meget..:b 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hvordan har du regnet det??


Svar #7
30. april 2012 af iAmLost (Slettet)

Opgave b:

Polygon = ½*54 * (54-3)

<=>

= 1377 diagonaler.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2012 af peter lind

Du bytter om på hvad der skal være sider og hvad der skal være diagonaler. Med n sider får du antal diagonaler er n(n-3)/2 = 54


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Antallet af diagonaler i en polygon med n sider er n·(n-3)/2 . Det er antallet af diagonaler, der er 54, ikke antallet af sider i polygonen. Man skal derfor løse ligningen

      n·(n-3)/2 = 54


Skriv et svar til: Polygoner? :b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.