Matematik

Eksponentiel ligning C-niveau

22. juni 2012 af Lacita (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, 

Jeg sidder og læser til matematik eksamen. 

Er der nogen der kan hjælpe mig med en eksponentiel ligning? Jeg er virkelig lost, ved ikke lige hvad der sker, tror jeg er ved at være træt..... Skal have isoleret x, men får vidt forskellige resultater hver gang.... 

8 = 2 * 1,03x 

Tak for hjælpen :-)))) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2012 af mathon

 

                                8 = 2·1,03x

                                4 = 1,03x

                                log(4) = log(1,03)·x

                                x = log(4) / log(1,03)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2012 af jnl123

8 = 2*1,03x

4 = 1,03x

ln(4) = ln(1,03)*x

ln(4) / ln(1,03) = x

46,9 = x


Svar #3
22. juni 2012 af Lacita (Slettet)

TUSIND tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning C-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.