Matematik

eksponentiel udvikling

04. december 2012 af Tfalken (Slettet) - Niveau: B-niveau

nu har jeg siddet med den her opgave i noget tid og jeg kan simpelthen ikke se mig ud af den....

jeg får at vide at F(0)= 100 og at fordoblings konstanten (T2)=5

jeg skal så finde F(10) , jeg kunne regne ud af hvis x=0 så skulle min lining se sådan her ud: f(x)=100*a^0 

da det man opløfter i 0 vil blive 1 og derfor er B nød til at være 100.

problemet ligger i at jeg simpelthen ikke kan lure hvad jeg skal gøre for at finde min a værdi


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af nielsenHTX

kan gøres på et par måder, men du kan bruge at

f(x+T2)=2*f(x)

så f(0+5)=2*f(0) så f(10)=2*f(5)=2*2*f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

f(10) = f(5+5) = 2·f(5) = 2·f(0+5) = 2·2·f(0) = 2·2·100

Lad være med at benytte f og F i flæng om den samme funktion.


Svar #3
04. december 2012 af Tfalken (Slettet)

hvis svaret på f(10) = 400 så har jeg forstået det :) tak for hjælpen 


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.