Studievalg og videregående studie

Fødevarevidenskab - mulighederne?

29. december 2012 af Figes (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa. Jeg læser pt biologi, men synes ikke at mange af fagene virker særligt relevante for en karriere i erhverslivet (selvfølgelig alt efter hvilken del af det der er tale om). Jeg mangler nok en "menneskelig vinkel" i det hele samt lidt kreativitet (og her mener jeg ikke at vi skal lære i rundkreds og male med fingrene). Jeg har kigget på fødevarevidenskab, da det virker meget interessant at kunne være med til at udvikle nye sundhedsfremmende fødevare (går desuden meget op i mad og ernæring i fritiden). 

Nogle der kan fortælle mig hvad uddannelsen går ud på foruden det der bliver beskrevet på KU's hjemmeside? Hvad er f.eks forskellen på den og kandidaten på AU der hedder "Molekylær ernæring og fødevareteknologi".

og hvad er i så fald forskellen i titlen cand.techn.al   og cand.scient i som er de to titler de to nævnte uddannelser giver.

Vh


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2013 af Shep (Slettet)

Hej Figes!

Du ved sikkert det meste allerede, men for en sikkerheds skyld, remser jeg lidt af uddannelsens opbygning op:

Bacheloren Fødevarevidenskab har to retninger, en ernæringslinje og en teknologisk linje. Efter et fælles grundforløb (det første år), skal man vælge en fagpakke til videre specialisering. Disse fagpakker er Sundhed og Ernæring, Kvalitet og Teknologi samt Fødevareingeniør.

Fagpakken i Sundhed og Ernæring leder op til videre studier i f.eks. Human Ernæring eller Klinisk Ernæring. Hvis du vil arbejde med mennesker og sundhed, er det måske noget for dig? :)

Fagpakken Kvalitet og Teknologi giver adgang til kandidatuddannelserne Food Science and Technology samt Agricultural Development. Sidstnævnte kunne måske have din interesse idet det er en uddannelse i udvikling af bæredygtigt landbrug/produktudvikling i ulandene. Du kommer i hvert fald i kontakt med en masse forskellige mennesker over hele verden :)

Ingeniørfagpakken har samme fag som der udbydes i Kvalitet og Teknologi, men derudover skal den studerende i praktik i en fødevarevirksomhed på en varighed af 20 uger. Praktikken kan tages i Danmark eller udlandet (jeg skal selv til Tyskland fra den 1. februar). Som ingeniør kan man blive specialist inden for en gren (f.eks. kemi, fødevaresikkerhed mm.), en råvare (f.eks. vegetabilier, kød..), eller man kan vælge indtil flere ingeniørfagpakker (mejeriingeniør, brygmester mm.), der er skræddersyet til erhvervslivet; du lærer alt det, som er nødvendigt for at kunne arbejde på et mejeri/bryggeri. Ingeniørfagpakken giver også adgang til kandidaterne for Kvalitet og Teknologi.  

Se evt. http://studier.ku.dk/bachelor/foedevarer-og-ernaering/specialiseringer/

DTU har også uddannelsen Sundhed og Produktion, hvis det har interesse. Den uddannelse kender jeg dog ikke specielt meget til:

http://shb.dtu.dk/Default.aspx?documentid=2170&Language=da-DK&lg=&version=2007/2008

Jeg kender en, der har læst fagpakken i Ernæring og Sundhed, og som nu læser Molekylær Ernæring og Fødevareteknologi på AU. Studiet skulle være en lidt af en blanding af de to fagpakker, der er på KU, så vidt jeg har forstået. Hvis du vil vide noget om ernæring, farmakologi, fysiologi samt det tekniske bag produktionen af fødevarer, kunne det måske have interesse.    

Hvad angår titlerne, så er Cand.scient titlen på en kandidat, der har studeret naturvidenskabelige (eller matematiske) fag (eng: Master of Science) og  Cand.techn.al er betegnelsen for kandidater fra tekniske og naturvidenskabelige forløb (eng: Master of Engineering), så sidstnævnte er en ingeniørtitel, om man vil.

Håber at jeg har været en smule behjælpelig :)

 


Skriv et svar til: Fødevarevidenskab - mulighederne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.