Matematik

Eksponentiel udvikling

30. december 2012 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får at vide at halveringskonstanten er på 3 og skærer y-aksen på 7.

Jeg vil have hjælp til at udregne forskriften


Håber der er nogen som kan hjælpe tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2012 af anonym000

Du har at 3=ln(0,5)/ln(a)

isoler a og du har a.

b=7 er skæring med y-aksen.

forskriften bliver. f(x)=7*0,793x

- - -

...............


Svar #2
30. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

Jeg Kan ikke helt finde ud af at isolerer a måske, kan du hjælpe med at sætte det op som regnestykke

 

tak :)


Svar #3
30. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

anonym000 tak for det, jeg har fundet ud af at lave a, jeg mente at je gikke kunne finde ud af, om det med b, altså om hvordan man ved at det er 7


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. december 2012 af anonym000

Du kan løse af vha. lommeregner eller du kan lave det i hånden, hvis du har løst til at lære :).

Bestemmer a:

Jeg har formlen for halveringskonstanten

T½=ln(0,5)/ln(a)

Sætter ind og isolerer a:

3=ln(0,5)/ln(a) <=>

ln(a)*3=ln(0,5) <=>

ln(a)=ln(0,5)/3 <=>

e^(ln(a))=e^(ln(0,5)/3) <=>

a=e^(ln(0,5)/3)=0,793. 

Bestemmer b.

Du skal vide at b er skæring med y-aksen. 

Skæring med y-aksen er 7, så må b være 7.

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2012 af anonym000

Skæringspunktet med y-aksen har 0 som førstekoordinat, så koordinatsættet for skæringspunktet med y-aksen må være (0,b)  

Se f(x)=b*a^x

Sæt 0 på x'ets plads og du vil få b.

f(0)=b*a^0=b.

Ethvert tal opløftet i 0 giver 1.

- - -

...............


Svar #6
30. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

anonym000 Tusinde tak for det jeg vidste nemlig ikke at b er skæring med y-aksen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Af opgavens oplysninger har man umiddelbart

f(x) = 7 · (1/2)x/3


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.