Matematik

Eksponentil udvikling

30. december 2012 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen l for en eksponentiel udvikling er givet ved forskriften  y=100*1,25^x.
Grafen m for en anden eksponentiel udvikling er givet ved forskriften y=10*1,50^x.

a) Udregn skæringspunktet mellem de to grafer

 

Jeg har fået x=12,629, men ved ikke om det er rigtigt, og hvis det er rigtigt, om det så er svar nok??? 

b) For hvilke x-værdier ligger grafen for m dobbelt så højt over x-aksen som grafen for l?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen

100·1,25x = 10·1,50x , dvs

(1,50/1,25)x = 100/10 , eller

1,2x = 10 ,

x = log(10)/log(1,2) = 1/log(1,2) ≈ 12,629

b) Løs ligningen

10·1,50x = 2·100·1,25x , dvs

1,2x = 20


Skriv et svar til: Eksponentil udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.