Matematik

Eksponentiel udvikling

31. december 2012 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 8

Middelvandstanden i en indsø var 120 m i 2001. Vandstanden i søen halveres for hvert 34. år.

 

a) Opstil en model der beskriver sammenhængen mellem middelvandstand og antallet af år efter 2001 – hvad angiver a i denne model.

 

 

b) Hvor mange procent falder middelvandstanden på 5 år?
 

c) Hvornår er middelvandstanden under 10 m?
 

d) Vil middelvandstanden ifølge modellen nogensinde være lig 0 m?

 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2012 af mathon

 

                                              f(x) = 120 • (1/2)x/34 = 120 • ((1/2)1/34)x = 0,97982x

 

når f(x) er middelvandstanden i meter og x er tiden i antal år efter 2001


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2012 af Andreww (Slettet)

a) Brug at: 

          120 = b • a0
            60 = b • a34

 

b)

          f(0) / f(5) • 100%

 

c)

          10 = b • ax    Løs for x.

d)

          Hvad sker der når x går mod uendelig ? ( 0 = b • ax )


Svar #3
31. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

Andreww jeg kan stadig ikke forstå opgaven kan du måske uddybbe  hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2012 af Andreww (Slettet)

Prøv at tage din matematikbog frem, og se nogle eksempler. Kig så på mine svar igen. Så kan du sikkert se forbindelsen. Godt nytår.


Svar #5
31. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

Andreww tak og ilm(godt nytår), jeg har ikke selv en bog hvor der står specielt noget om det, vi har skrevet noget ned med vores lærer, men jeg kan ikke helt forstå det, måske kan du fortælle a, altså hvad a angiver i denne model???


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2013 af mathon

#1


 

                                              f(x) = 120 • (1/2)x/34 = 120 • ((1/2)1/34)x = 120 • 0,97982x

 

når f(x) er middelvandstanden i meter og x er tiden i antal år efter 2001


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2013 af mathon

              
                            f(x) = b • ax

a er den årlige fremskrivningsfaktor


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.