Matematik

eksponentiel udvikling

02. januar 2013 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen



jeg håber der e rnogen som kan hjælpe helst ikke Andersen11, fordi jeg føler han hele tiden prøver at se ned på det jeg laver, alle kan ikke være lige gode til alt. jeg har meget svært ved disse opgave jeg har prøvet at svar epå dem, nogle har je glavet som jeg vil have set igennem og andre vil jeg have hjælp at svare på helst med udregningerne.

:)



Opgave 7
I 2003 var antallet af elever på en efterskole 350. Det har vist sig, at antallet af elever på skolen stiger med ca. 5 % for hvert år.
a) Opstil en forskrift for sammenhængen mellem antallet af elever på skolen (y) og antallet af år efter 2003 (x).
f(X)=350*1,05^x

b) Hvor mange elever var der på skolen i 2008

y=350*1,05^5,y-->y=446,699

c) Hvornår overstiger antallet af elever på skolen 1000, hvis denne udvikling fortsætter?1000=350*1,05^x-->x=21,5 DVS i 2024 overstiger antallet af elever på skolen 1000, hvis denne udvikling fortsætter.

Opgave 8
Middelvandstanden i en indsø var 120 m i 2001. Vandstanden i søen halveres for hvert 34. år.
a) Opstil en model der beskriver sammenhængen mellem middelvandstand og antallet af år efter 2001 – hvad angiver a i denne model.

f(x)=120*0,980^x

b) Hvor mange procent falder middelvandstanden på 5 år?

middelvandstanden falder med 9,6% på 5 år.
 

c) Hvornår er middelvandstanden under 10 m?

10=120*0,998*x-->x=1241,21

DVS. i 3242,21 er middelvandstanden under 10 m.

d) Vil middelvandstanden ifølge modellen nogensinde være lig 0 m? modellen er en eksponentialfunktion med positive konstanter. en sådan eksponentielfunktion er positiv for alle værdier af x og kan derfor aldrig blive lig o.



Opgave 9
Det oplyses, at huspriserne på almindelige parcelhuse i en dansk provins by i perioden 2001 til 2007 steg eksponentiel. I 2001 kostede et almindeligt parcelhus 1.300.000 kr., i 2006 var prisen på et sådan hus steget til 2.200.000 kr.
a) Opstil en forskrift for sammenhængen mellem år efter 2001 og prisen på et almindeligt parcelhus i byen – hvad angiver a i denne model.
b) Hvad kostede et almindeligt parcelhus i byen i 2004?
c) Det oplyses, at prisen på et almindeligt parcelhus i byen i 2009 var 2.400.000. Kommentér modellens rækkevidde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at dobbeltpostere den samme tråd, som du har kørende under dit andet brugernavn

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1286135

Læs de svar, du allerede har fået, og giv dig tid til at gennemgå de relevante afsnit i din bog.


Svar #2
02. januar 2013 af louisehanseen (Slettet)

ja men jeg forstår det ikke selvom jeg har læst det, derfor vil jeg have hjælp af en, og hvis du føler at jeg har fået svar på alle mine spørgsmål, vi ljeg godt se at du måske kunne sætte de svar op efter hinanden, for som det står nu kan jeg stadig ikke forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Svarene til Opg 7 er korrekte. Opg 8 og Opg 9 har du fået udførligt gennemgået i de andre tråde.

Alle opgaverne drejer sig om at opstille en eksponentiel model ud fra oplysningerne og så benytte modellen til at besvare nogle konkrete spørgsmål.


Svar #4
02. januar 2013 af louisehanseen (Slettet)

Andersen11 jeg ved godt at du måske tænkter tag dig nu sammen og læs det igen og igen, men det har jeg virkelig jeg kan bare ikke finde rundt i hva dder er hvad jeg tænkter at du måske sætter det op så jeg kan se hvad det e rder menes,


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.