Matematik

Eksponentielle udviklinger

06. marts 2013 af mrcool10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en eksponentiel opgave for, hvor jeg skal forklare hvilken forskrift der passer med hvilken graf 

- Jeg har fundet ud af det, MEN jeg ved bare ikke hvordan det skal forklares (det er mundtlig matematik opgave)

 

- Jeg har vædhæftet opgaven som et dokument 

 

Vedhæftet fil: grafer.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2013 af mathon

 

                      y = b•ax
                                      voksende for a>1  skærende y-aksen i (0,b)

                                      aftagende for 0<a<1  skærende y-aksen i (0,b)
                    
                     


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er vist tre eksponentialfunktioner af formen f(x) = b · ax , hvor b > 0 .

Man ved, at en sådan eksponentialfunktion er monotont voksende, hvis a > 1 , og den er monotont aftagende, hvis 0 < a < 1 .Desuden ser man, at f(0) = b . Dette kan benyttes til at identificere de tre grafer med de tre funktionsudtryk.


Svar #3
06. marts 2013 af mrcool10 (Slettet)

mange tak 


Skriv et svar til: Eksponentielle udviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.