Matematik

Eksponentiel udvikling

02. maj 2013 af annehedeg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa! Jeg har en lille opgave som har jeg lidt problemer med..... 

Om en eksponentiel udvikling f, oplyses det at f(0) = 8 og f(2) = 2 

Bestem en forskrift for f og angiv den ensakte løsning til ligningen f(x)=1 

Håber der en der vil hjælpe.... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

f har forskriften: f(x) = b ax.

Af de to punkter kan du bestemme a og b:

f(0) = b = 8, og f(2) = 8 a2 = 2 ⇒ a2 = 2/8 ⇒ ...

Når du har bestemt a og b, skal du så løse ligningen: b ax = 1


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.