Matematik

Hjælp TIL AFLEVERING

15. september 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1

En ret linje har hældningskoefficienten 12, og grafen går gennem punkterne (2, y2) og (5,32).

Bestem y2.

nogen der kan hjælpe? je er helt lost! :8(


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opstil udtrykket for hældningskoefficienten a ud fra de to punkter og sæt det lig med 12; løs for y2 .


Svar #2
15. september 2013 af hugorme (Slettet)

kan du være lidt mere specifik? forstår det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er givet to punkter på linien, (2 , y2) og (5 , 32) . Opstil udtrykket for hældningskoefficienten ud fra to punkter. Indsæt de to punkters koordinatsæt i udtrykket, sæt udtrykket lig med 12, og løs den fremkomne ligning i y2 .

Udtrykket for hældningskoefficienten har du benyttet i tidligere opgavetråde her på Portalen. Slå det op i ding bog, hvis du ikke kan huske det.


Svar #4
15. september 2013 af hugorme (Slettet)

hvad mener du med?: Opstil udtrykket for hældningskoefficienten ud fra to punkter?? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ud fra to punkter (x1 , y1) og (x2 , y2) på en ret linie kan man bestemme liniens hældningskoefficient a:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Benyt det på de to givne punkter i opgaven.

Den formel må du have benyttet til overflod i din tidligere opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1374450


Svar #6
15. september 2013 af hugorme (Slettet)

nåårhhh okay, nu forstår jeg. svaret har jeg fået y= 5

kan det passe? for bare lige at være sikker? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt, men du kan jo selv gøre prøve.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2013 af mathon

Opgave 1

En ret linje gennem (5,32) med hældningskoefficienten 12

har ligningen
                               y - 32 = 12•(x-5)

                               y = 12x - 28
hvoraf for (2,y2)
                               y2 = 12•2 - 28 = -4

                    
                         


Skriv et svar til: Hjælp TIL AFLEVERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.