Matematik

Fart/vindmodstand - Matematik B

04. oktober 2013 af KSDP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg er i gang med at repetere noget fra sidste år i en aflevering, men jeg kan simpelthen ikke komme videre.

Sammenhængen mellem fart (x) og luftmodstanden (y) beskrives ved:
y = 0,035*x^2

og så hører der to spørgsmål til:

a) Hvor stor er luftmodstanden, når bilens fart er 80km/t?
b) Hvor mange procent vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges med 30%?

Jeg har lavet a, men kan simpelthen ikke komme i tanke om hvordan jeg skal udregne b.

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af peter lind

100*(y(1,3x)-y(x))/y(x) =     indsæt funktionsudtrykket for y(x) i det udtryk


Svar #2
04. oktober 2013 af KSDP (Slettet)

Kan du forklare det så en tard til matematik kan forstå det? :) (Som mig)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2013 af peter lind

y(x) = 0,035x2    y(1,3x) = 0,035*(1,3x)2 = fortsæt selv

Indsæt de fremkomne resultater i formlen i #1


Svar #4
04. oktober 2013 af KSDP (Slettet)

Jeg er virkelig dårlig til matematik, så det forstår jeg heller ikke.. Forstår ikke formlen, hvad er det jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Overvej at læse opgaven meget langsomt igennem, indtil du forstår det sproglige indhold i teksten. Der står ganske klart, hvad du skal beregne.

Når farten forøges med 30% svarer det til, at farten ændres fra x til 1,3x , og derfor bliver luftmodstanden ændret fra y(x) til y(1,3x). Ændringen i luftmodstanden er derfor

y(1,3x) - y(x) ,

og den procentuelle ændring i luftmodstanden er så

[ (y(1,3x) - y(x)) / y(x) ] · 100%

Indsæt nu forskriften for y(x) og beregn denne procentuelle ændring.


Skriv et svar til: Fart/vindmodstand - Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.