Matematik

Skal finde længden af siden a

27. november 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

I trekant ABC er vinkel C ret, vinkel A= 80 og b= 328.

Bestem længden af a.

Jeg tror jeg skal bruge tangens modstående katete/hosliggende katete

Men problemet er jeg ikke kan få det til at passe med facit på opgaven.

Skal jeg ikke sige 328/(tan80)= 57, 835.

nogle der ved hvordan man gør. TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af PeterValberg

Nej, næsten rigtigt.

a = b·tan(A)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Skal finde længden af siden a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.