Matematik

Trigonometi (Find vinkel A)

25. december 2013 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

l trekant ABC er AB=11,9, BC=26,4, vinkel C = 23,5º og vinkel A er stump. 

a) Bestem vinkel A .

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne og benyt, at vinkel A er stump til at udvælge den korrekte løsning.


Svar #2
25. december 2013 af Fallap (Slettet)

Skal man ikke blot tage sin af en sidelængde eller en vinkel? (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal benytte sinusrelationerne. Man kender siderne c og a og vinkel C :

sin(A) / a = sin(C) / c

Man isolerer sin(A) og indsætter de kendte stykker. Sinusfunktionen opererer altid på en vinkel, ikke på en side.


Svar #4
25. december 2013 af Fallap (Slettet)

sin(A) / 26,4 = 0,39 / 11,9

<=>

sin(A) / 26,4 = 0,0327

<=>

sin(A) = 0,0327 • 26,4 

<=>

sin(A) = 0,863

<=>

sin-1(0,863) = 59,65

Hmm noget er gået galt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ikke udnyttet, at vinkel A er stump. Lad være med at afrunde mellemresultaterne. Det bliver heller ikke bedre af, at du også afrunder forkert. Man finder jo så, at

sin(A) = a·sin(C)/c = (26,4/11,9)·sin(23,5º) = 0,88462

A = 180º - sin-1(sin(A)) = 117,80º .


Svar #6
25. december 2013 af Fallap (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Trigonometi (Find vinkel A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.