Matematik

bestem b

12. januar 2014 af Problemsolver (Slettet)

x+b=x2-2x+4

bestem b så den kun har et skæringspunkt.

en der kan vise hvordan man kommer frem til svaret


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af mathon

             x2 + (-3)x  + (4-b) = 0

netop én løsning
kræver
                 d = (-3)2 - 4·1·(4-b) = 0


Svar #2
12. januar 2014 af Problemsolver (Slettet)

Men det giver

d=-7+4b=0

hvad så?

og hvor kommer d fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2014 af mathon

diskriminanten
                         d = (-3)2 - 4·1·(4-b) = 0

                                 9 - 4·(4-b) = 0

                                 (9/4) - (4-b) = 0

                                 (9/4) - 4 + b = 0

                                 (9/4) - (16/4) + b = 0

                                 b = (7/4)

                           
 


Svar #4
12. januar 2014 af Problemsolver (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: bestem b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.