Matematik

Potensfunktioner - a og b

14. juni 2006 af Astridtm (Slettet)
Hvad er betydningen af a og b i potensfunktioner, og hvad kaldes de?
heeelp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2006 af ibibib (Slettet)

De har ikke noget navn.

Når x=1 er y=b (en slags startværdi).


Når aNår a>0 er y voksende.
Den sidste sætning kan yderligere deles op i:
Når a>1 vokser y i procent hurtigere end x.
Når 0

Svar #2
14. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

hm, vil det sige, at grafen aldrig skærer y aksen? eller hvordan skal det forstås med startværdi?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2006 af Mahinth (Slettet)

Grafen skærer jo i y aksen før eller siden.. hmm husk når du plotter talparene ind i enkeltlog system så skal grafen være ret før du kan bevise det er en potensfunktion....

b bestemmer hvor grafen skærer i Y aksen ALTID..

a bestemmer om grafen er aftagende eller voksende ;) håber du ku bruge det ;)

Svar #4
14. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

argh, jeg fatter bare ikke det her! :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2006 af Mahinth (Slettet)

altså.. fortæl hvad du ikke forstå...


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2006 af Mahinth (Slettet)

how. men dobbelt log koordinatsystem nu når det er en potensfunktion

Svar #7
14. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

jeg er ved at svare på mine eksamensspørgsmål, og der er et om potensfunktioner:

Gør rede for potenssammenhængen mellem to variable y=b*x^a. Du skal bl.a. komme ind på betydningen af a og b og på, hvordan a og b bestemmes.

Jeg aner bare ikke hvad jeg skulle sige hvis jeg trækker det!

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2006 af Mahinth (Slettet)

okay.. skal lige høre først-- har i haft om regression?? +

Svar #9
14. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

det er vist meget begrænset...

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juni 2006 af Mahinth (Slettet)

okay.. fuck det så.. så siger du bare at du tager nogle talpar og plotter dem ind i et DOBBELLOGARITMISK koordinatsystem (for at få den bedste rette linie) husk a linien skal være ret, ellers er det ikk en potensfunktion... så derefter kan du bestemme a og b.. de bestemmes således.. a = ((log y2)-(logy1)) / ((logx2)-(logx1))

b = (y1) / (x1^a)


Svar #11
14. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

jah, har styr på hvordan a og b bestemmes. MEN, det er jo bare ikke nok at sige i en eksamenssituation...

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

I forbindelse med potensfunktioner kan du så komme ind på, at en procentvis vækst i x, giver en procentvis vækst i y.

Du kan enten blot give eksempler, eller du kan bevise dette faktum.

Endeligt kan du "perspektivere" til lineære og eksponentielle udviklinger.

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. juni 2006 af Tine. (Slettet)

#3 Nej, x<0 i en potensfunktion, da log(0) er udefineret. Så den krydser aldrig y-aksen.

Svar #14
14. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

shit, jeg tror jeg er for dum til det her! fatter virkelig ikke noget af det :/

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. juni 2006 af Tine. (Slettet)

Tag det fra en ende af. Hvad forstår du ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. juni 2006 af Mahinth (Slettet)

#13

nårrh okay.. sry min fejl..

hmm men du kan da bevise hvordan du kommer frem til løsningsformen af a??
det vil jeg vædde med vil trække syyygt meget op.. jeg gjorde det samme bare i andengradpolynomie..

Svar #17
14. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

det er nogenlunde alt inden for potensfunktioner jeg ikke forstår.. det eneste jeg har styr på, er hvordan a og b findes...

Svar #18
14. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

#16
jeg kan ved ikke, hvorfor det er man skal bruge log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1), jeg ved bare at det er sådan man finder a... så det er vist meget begrænset!

Brugbart svar (0)

Svar #19
14. juni 2006 af Mahinth (Slettet)

hmm kan du ikk kigge i din lærebog?? har i trips eller hvad?? der burde nok stå en masse i din bog

Brugbart svar (0)

Svar #20
14. juni 2006 af Tine. (Slettet)

Hvis du har tid, så prøv at tage på biblioteket (eller i skole) for at finde andre matematikbøger. Nogen gange er det lettere at forstå det, hvis man læser en anden bog.

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 47 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.