Matematik

f(x) = x^a

03. september 2006 af Montavr (Slettet)
Jeg har prøvet, men har ingen anelse om hva jeg skal gøre her.. sådan lyder opg'en:

For et tal a er en potensfunktion f givet ved f(x)=x^a

1) bestem a, når det oplyses, at der gælder f(2x)=5*f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

f(2x)=5f(x)
<=>
(2x)^a = 5x^a

Løs selv derfra.

Svar #2
03. september 2006 af Montavr (Slettet)

okey vil jeg prøve og tror måske godt jeg kan, men en til vil jeg forstå.. hvorfor opløfter du med a på begge sider af ligehedstegnet?

Svar #3
03. september 2006 af Montavr (Slettet)

nogen som kan hjælpe her?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Fordi f(2x) = (2x)^a (jeg indsætter 2x på x's plads) og 5f(x) = 5x^a.

Skriv et svar til: f(x) = x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.