Matematik

bestemmelse af tallene af a og b

08. marts 2007 af sarah 2804 (Slettet)
hej håber der er en som kan hjælpe mig... har en opgave hvor jeg får oplyst to punkter, hvor grafen går igennem-- hvordan kan jeg udfra de to punkter bestemme a og b ? punkterne er
P (2,8) og Q (3,32)
det er en voksende eksponentielt funktion f(x)=b*a^x

håber der er en som kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2007 af janandersen (Slettet)

du ved altså, at f(2) = 8 og f(3) = 32 og dermed
ba^2=8 og ba^3=32, løs dette ligningssystem mht a og b

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2007 af mathon

y = b*a^x

1) a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

2) b = y1/(a^x1) eller b = y2/(a^x2)

Skriv et svar til: bestemmelse af tallene af a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.