Matematik

Fy=Fx^a

13. juni 2007 af karlmarx (Slettet)
når snakken falder på potensfunktioner er Fy=fx^a en vigtig sammenhæng...

men hvor stammer denne sammenhæng fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2007 af Riemann

Umiddelbart giver det ikke mening det du skriver (ihvertfald ikke for mig!). Prøv at specificer dit spørgsmål..

Svar #2
13. juni 2007 af karlmarx (Slettet)

når man skal finde forskriften for en potensfunktion kan man bruge Fy=Fx^a ...

Eks:

Hvis y stiger med 5 % hver gang x stiger med 11 % :

1,05=1,11^a..

denne sammenhæng står i enhver matematik-bog på b-nivau...

min lærer har forklaret hvordan man er kommet frem til denne sammenhæng, men kan ikke helt huske det, så håbede nogle ku vise mig det igen...

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2007 af Riemann

Betragt en potensfunktion;

f(x)=x^a

Ved at multiplicere x med et tal k fås:

f(k*x)=(k*x)^a = k^a * x^a

Dvs.,

f(k*x)= k^a * x^a

er det denne identitet du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2007 af Riemann

Man kunne også skrive det sidste som

f(k*x)= k^a * f(x)

Svar #5
14. juni 2007 af karlmarx (Slettet)

er det nok, men hvordan kommer det helt præcist til at ligne Fy=Fx^a ?

Svar #6
14. juni 2007 af karlmarx (Slettet)

....

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2007 af Riemann

Jeg forstår ikke hvad du mener med "Fy=Fx^a"

Hvis du har, at y=x^a kan du multiplicere med F på begge sider så får du

F*y=F*x^a

Men det er vel næppe det, som du har i tankerne?

Svar #8
14. juni 2007 af karlmarx (Slettet)

jeg ved det ikke rigtigt... det er nok mig som ikke rigtig ved hvad det er jeg søger, men det er nok noget i stil med det første du skrev.. mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Fy=Fx^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.