Matematik

Eksponentiel funktion, bestemmelse af a

09. september 2007 af Michael888 (Slettet)
Jeg har B, og en tabel med punkter som er indtegnet på enkeltlogaritmiskpapir.
Hvordan bestemmer jeg a?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Du finder to punkter på grafen (x1,y1) og (x2,y2) og sætter dem ind i formlen (x2-x1)rod af (y2/y1)...

Svar #2
09. september 2007 af Michael888 (Slettet)

Kan jeg selv bestemme disse punkter, eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Tegn en graf over punkterne, og vælg to punkter som ser ud til at ligge 'godt'.


Svar #4
09. september 2007 af Michael888 (Slettet)

Har selv fundet ud af det, og som det fremgår af mine notater stemmer din forklaring ikke overens. I mine noter er x1 = 0 (oftest) x2 = sidste værdi på x-aksen. y1 = begyndelsesværdien y2 = slutværdien.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Nej, vent lige. Du kender jo b.

Så du kan bare isolere a i formlen for en eksponentiel funktion, og indsætte et punkt (x,y) og værdien for b.

Svar #6
09. september 2007 af Michael888 (Slettet)

foretrækker min egen metode, den er lidt lettere :)

Skriv et svar til: Eksponentiel funktion, bestemmelse af a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.