Matematik

Forkert? Vinkel A

05. november 2007 af Mussy06 (Slettet)
Hej
Jeg har en retvinklet trekant (med målene 3-4-5)

a=3
b=4
c=5


Jeg skal så beregne mig frem til VINKEL A.

Er det så korrekt, at jeg dividerer 4 med 5 = 4/5 = 0,8

Giver det så 80 grader ? :O

På forhånd tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af mathon

tan(A) = a/b = 3/4

A = tan^-1(3/4)


tan(B) = b/a = 4/3

B = tan^-1(4/3)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2007 af mathon

...eller

sin(A) = a/c = 3/5 = 0,6

A = sin^-1(0,6) =


sin(B) = b/c = 4/5 = 0,8

B = sin^-1(0,8) =

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2007 af mathon

...eller_2

cos(A) = b/c = 4/5 = 0,8

A = cos^-1(0,8)


cos(B) = a/c = 3/5 = 0,6

B = cos^-1(0,6)

Skriv et svar til: Forkert? Vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.