Matematik

isloer a i ligning.

08. februar 2008 af Hunden-king (Slettet)
Hej... sidder lige med en ligning jeg ikke kan få løst..

r(a) = T /(s-a)

hvor a er "løftet ned", eller hvordan man nu siger det.!?

jeg skal isolere a, og er kommet frem til:

a = s - (T / r(a))

men mangler jo stadig at isolere det andet a, og kan ikke lige gennemskue det..

håber nogle kan hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Du har løst opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2008 af Duffy

Well, det kommer vel an på hvad der menes med

hvor a er "løftet ned" - en virkelig bekymrende udmelding, matematisk set...

Står der r gange a eller "r af a" (en funktion r med argument a)
eller "r opløftet til a" ... pr nuværende umuligt at vide med mindre vi kan få lov til at se den virkelige opgave formulering.

Svar #3
09. februar 2008 af Hunden-king (Slettet)

Okay sender lige linket så.:

http://www.forlaget-trip.dk/01%20lignopg.pdf

det er den opgave der hedder 0102..


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
så er #0 rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg vil nu give Ibibib ret. Du har allerede løst opgaven. Det sidste "a", som du påstår, du mangler er jo "r(a)" og kan ikke regnes for a. Husk på at "r(a)" ligeså godt kunne være "y".

Hermed:

a=s-(T/r(a)) <=> a=s-(T/y)

Så kan du vist selv se, at du har regnet rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2008 af mathon

a
i r_a er subscript

en

"mærkning" af r for at vise
at
der er tale om radius i den af trekantens ydre røringscirkler, som tangerer siden a

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2008 af mathon

"løftet ned" --> sænket

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/96522

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar 2008 af Duffy

Jah, det er et a med subskriptet a.

Det hedder normalt "r med index a".

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2008 af Duffy

#3:

Det er godt nok for viderekommende det her...

Selv mathon kan ikke løse opgave 0110 !

(SUK!)Et forfærdeligt dansk der i øvrigt står skrevet i
den pdf-fil. Det hedder "Isolér T i ligningen..." og ikke
"Isolér T AF ligningen..."

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Ja. Jeg udlodder 10.000 kr til dén, der kan løse 0110 i http://kortlink.dk/forlaget-trip/4sqc.

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#11.
...det koster i øvrigt 100 kr. at deltage i min konkurrence. :-)

Skriv et svar til: isloer a i ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.