Matematik

ligningsløsning :b

06. marts 2008 af Molinus (Slettet)
har fået disse to ligninger som skal løses:

1/3x^2-4= 5/2

og


1/x^3=8/5

jeg er imidlertid meget i tvivl om hvordan de skal løses og håber nogle derfor kan hjælpe.

tak :b

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2008 af Munck (Slettet)

ved at isolere x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2008 af mathon

1/3x^2-4 = 5/2 gang med 6 på begge sider

2x^2-24=15, hvoraf

2x^2 = 39.....osv.....



1/x^3=8/5 "tip" på begge sider

x^3/1 = 5/8

x^3 = 5/8 = 0,625.....osv....


Skriv et svar til: ligningsløsning :b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.