Matematik

Bestem a - andengradsligning

02. april 2008 af theghostofyou (Slettet)
"Bestem de tal a, for hvilke ligningen
x^2+ax+a=0
har mindst en løsning"

Skal man ikke bare sætte x=1, derefter isolere a, så løsningen bliver -1/2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af Teazy (Slettet)

for at andengradsligningen har mindst 1 løsning er d >= 0

Svar #2
02. april 2008 af theghostofyou (Slettet)

Dvs. at der ikke er en løsning? Får d til at være -0.75..

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2008 af mathon

d>=0
d = a^2-4*1*a = a^2-4a
bestem
a, så

a^2-4a>=0 ....

Svar #4
02. april 2008 af theghostofyou (Slettet)

Hvorfor har du skrevet d=a^2.. ?
Lyder diskriminantformlen ikke at d=b^2-4ac?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2008 af Teazy (Slettet)

d = a^2-4*1*a, da b og c i dit tilfælde er lig a

Svar #6
02. april 2008 af theghostofyou (Slettet)

så svaret er at a>4??

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2008 af mathon

a^2-4a = 0
a(a-4) = 0, hvoraf
a € {0,4}

d(a) = a^2-4a er en grenopadvendende parabel, hvorfor d(a)<0 mellem rødderne
hvoraf

d(a) = a^2-4a<=0
for
a<=0 v a>=4

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2008 af mathon

rettelse af tast fejl:
d(a) = a^2-4a<=0
for
a<=0 v a>=4

-->

d(a) = a^2-4a>=0
for
a<=0 v a>=4

Skriv et svar til: Bestem a - andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.