Matematik

de værdier af b

08. april 2008 af baloon (Slettet)
Hej, jeg skal løse følgende opgave, men kan ikke få det til at passe:

En funktion f er bestemt ved :
f(x)=x^3+bx^2+3x+4, hvor b er et tal

Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.

Jeg bstemmer først f'(x)

= 3x^2+bx+3

f'(x)=0

d=1^2-4*3*3 <-- hvad gør jeg galt?
d=-35

mange tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af mathon

f'(x) = 3x^2+(2b)x+3

f'(xo)= 3x^2+(2b)x+3 = 0
3x^2+(2b)x+3 = 0, hvis graf er en grenopadvendende parabel, hvorom
med d<0
gælder
f'(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende for alle x€R

kravet
d<0 betyder
d = (2b)^2-4*3*3<0
4b^2-36<0
b^2-9<0
|b|^2<3^2
|b|<3
-3<b<3

Svar #2
08. april 2008 af baloon (Slettet)

Mange tak Mathon :)

Skriv et svar til: de værdier af b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.