Matematik

potensfunktion, a og b

19. april 2008 af SBS (Slettet)
skal finde a og b i en potensfunktion i en opgave uden hjælpemidler – hvordan gør jeg det? kender to punkter, men for at finde a skal man bruge log/ln. Så langt rækker min hovedregning ikke.

Håber på et hurtigt svar

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

2 ligninger med 2 ubekendte

I opgaver uden hjælpemidler er der med garanti valgt tal, som gør det muligt at forkorte ned til et pænt tal.

Læg i sær mærke til fx. 16=2^4 og den slags omskrivninger, de vil næsten med garanti hjælpe dig :-)

Svar #2
19. april 2008 af SBS (Slettet)

hvordan ville du løse f(x) = b*x^a

hvor f(2)=4 og f(4)= 64

kan godt se hvad du mener med 2 lignigner mmed 2 ubekendte – det går bare ikke op..!

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

64=b*4^a (1) og 4=b*2^a (2)

Del (1) med (2):
64/4=(b*4^a)/(b*2^a)
Prøv nu at gå videre herfra, hvor du husker på det tip med fx. 16=2^4

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2008 af smart/ass (Slettet)

Vil det sige at a=8 ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=502367

16=2^a

For at det skal kunne gå op, må a være lig 4, som dnadan også har skrevet:

16=2^4

Skriv et svar til: potensfunktion, a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.