Matematik

Bestemmelse af a udfra en formel ?

26. april 2008 af thechick (Slettet)
Hej ..

Jeg har en formel der hedder

s=½*a*t^2 og bliver bedt om at finde a når s=500 og t=17

er det så en ligning jeg skal løse jeg har en lille smule svært ved at gennemskue den... Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2008 af Peden (Slettet)

Ja det er. Du sætter de kendte værdier for s og t ind, og kan derefter isolere a.

Svar #2
26. april 2008 af thechick (Slettet)

kan det så passe at a = 422?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Nej hvordan får du det?
Jeg har brugt min TI-89, og jeg får a = 3,46

Svar #4
26. april 2008 af thechick (Slettet)

hmm Kan du vise mig udregning så ? Jeg har en TI-84 men måske er jeg bare helt ved siden af ;O)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Jeg bruger skam bare solve...
solve(500=0.5*a*17^2,a)
a=3,46

Svar #6
26. april 2008 af thechick (Slettet)

Ok ;O)

Men jeg kan ikke finde ud af at bruge solve ;O)
Så kan du vi mig udregning i forhold til det at det er en ligning ?

På forhånd mange tak ....

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2008 af Peden (Slettet)

s=½*a*t^2
s = 500, t = 17

500 = ½ * a * 17^2

<=>

500/(½*17^2) = a

<=>

a = 500/144,5

<=>

a ~= 3,46

Svar #8
26. april 2008 af thechick (Slettet)

tusinde tak skal du have ;O)

Skriv et svar til: Bestemmelse af a udfra en formel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.