Matematik
Bestemmelse af a og b
06. maj 2008 af
testbruger (Slettet)
Hej
Jeg skal finde a og b i denne funktion, f(x)=b*a^x
Grafen går gennem punkterne (2,20) og (4,80).
Er gået lidt i stå så håber nogen kan hjælpe!
På forhånd tak!
Jeg skal finde a og b i denne funktion, f(x)=b*a^x
Grafen går gennem punkterne (2,20) og (4,80).
Er gået lidt i stå så håber nogen kan hjælpe!
På forhånd tak!
Svar #2
06. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
For at lette arbejdet, kan du benytte dig af formlerne:![](https://eq2img.studieportalen.dk/ShowEq.ashx?$\large a = \sqrt[({x_2 - x_1})]{\frac{y_2}{y_1}}$)
![](https://eq2img.studieportalen.dk/ShowEq.ashx?$\large b = \frac{y_1}{a^{x_1}} = \frac{y_2}{a^{x_2}}$)
for de to punkter: ![](https://eq2img.studieportalen.dk/ShowEq.ashx?$(x_1,y_1), (x_2,y_2)$)
Skriv et svar til: Bestemmelse af a og b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.