Matematik

Betydning af A og B i potensfunktion

13. juni 2008 af chixer (Slettet)
Jeg sidder med et eksamensspørgsmål: gør rede for betydningen af A og B i en potensfunktion og gør rede for hvordan de kan findes?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvis du har to punkter svarer det til at have to ligninger med to ubekendte. Du kan du finde a ved division af de to ligninger med efterfølgende reduktion.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2008 af JOSN (Slettet)

Hvis (X1,Y1) & (X2,Y2) er to punkter i en graf kan du finde forskriften for en potensfunktion ved:

a = (logY2 - logY1) / (logX2 - logX1)

b = Y1 / (X1^a)



Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2008 af mathon

argumenter ud fra

log(y) = a*log(x) + log(b)
på dobbeltlogaritmisk papir

og husk
de logaritmiske akser skæres i (1,1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Potensfunktion defineres således:

f(x) := ba^x, hvor (a,b) € R^2.

Svar #5
13. juni 2008 af chixer (Slettet)

okay, tak- har virkelig hjulpet :)

har læst mig frem til at a er hændningskorfficienteren, og hvis det er rigtigt, hvad er b så?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2008 af ibibib (Slettet)

#4 En potensfunktion har forskriften f(x)=b·x^a.

#5 a er hældningen af grafen på et dobbeltlogaritmisk papir - målt med en lineal og under forudsætning af at dekaderne er lige lange.

b er funktionsværdien af 1. f(1)=b.

Skriv et svar til: Betydning af A og B i potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.