Matematik

B - funktion

27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hejsa (: Er lige lidt i tvivl stadig om følgende opgave.

1) Tegn grafen for den linære fuktion f, for hvilken DM(f)= [-8,4], f(2)=-3 og f(-3)=4. Bestem en forskrift for f. Angiv f(-1), og løs derefter ligningen f(x)=-1

Jeg har så

1.) tegnet en graf, som går gennem punkterne (-3,4), samt (2,-3). spg: Skal de hedde noget bestemt egentligt?

2.) Forskriften for f.    f(ax+b).a=(4+3)/(-3-2)=7/-5=-1,4.                       b= -3*a*2= -3*-1,4*2=-8,4    (fik hjælp tidligere, hvor én sagde b=0,2.. men det kan jeg slet slet ikke få den til. Bruger jeg den forkerte formel?)

3.) Angivelse af f(-1)=-1,4*(-1)-b=resultat (kan det passe?)

ellers noget jeg mangler ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af mathon

Nej!

b = -0,2

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=565098


Svar #2
27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

åh, ja sorry (: min fejl! Det var minus.

Men tak for dn hjælp! Men hvordan får du -0,2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2008 af mathon

se tilføjelsen
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=565098


Skriv et svar til: B - funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.