Matematik

Eksponentiel udvikling!

02. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Sidder med følgende opgave som jeg ikke rigtig kan få løst:

En funktion er en eksponentiel udvikling, hvis den kan skrives på formen f(x)=bax, hvor a>0 ≠ 1, b>0. Vis, at nedenstående funktioner er eksponentielle udviklinger ved at angive dem på formen f(x)=bax, 2 decimaler:

f(x)=2e0,3x 

g(x)=3e-1,3x

h(x)=0,4e-0,21x

Hvad er det jeg skal? Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af mathon

omskrive fra

y = b*ekx  til  y = b*ax

ex.
f(x) = 2*e0,3x = 2*(e0,3)x = 2*1,34986x

hvor du benytter
ekx = (ek)x= ax


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.