Matematik

eksponentiel udvikling

01. oktober 2008 af jgmajk (Slettet)

Hej.. nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Det har vist sig, at væksthastigheden målt i antal celledelinger pr. døgn, kan beskrives ved funktionen f(x) = b*ax, hvor x er cellevægten målt i picogram kulstof.

Bestem tallene a og b , når det oplyses, at (;4,5) og (10i6;0,030) er punkter på grafen for f .
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af mathon

hvordan tydes (;4,5) og (10i6;0,030)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

hm... det var da nogle mærkelige oplysninger på har givet os :
(;4,5) og (10i6;0,030)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2008 af janko (Slettet)

hmm,, er det mon ikke (4 ; 5) og (10,6 ; 0,030)

Uanset misforståelsen har du fået opgivet to punkter, hvorfra du kan beregne hhv a og b:

Du kan først beregne a, ved:

a = (x2-x1)*√(y2/y1)

..

b= y1 / ax1


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.