Matematik

Eksponentiel udvikling.

12. november 2008 af asif (Slettet)

f(x) = b * a^x

Jeg får oplyst at f(x) er antallet af dødsfald, og x = et dagligt indtag af frugt i gram.

Hvad står a og b for?

b er muligvis en startværdi af en slags, så vidt jeg huske det :s


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2008 af Isomorphician

Det er rigtigt.

a er fremskrivningsfaktoren.

Hvis a < 1 er funktionen aftagende.

Hvis a = 1er funktionen konstant.

Hvis a > 1 er funktionen voksende.


Svar #2
12. november 2008 af asif (Slettet)

Så er jeg ikke helt galt på den.
 

Jeg har et skema med antal af dødsfald når de spiser et bestemt antal gram frugt.

Jeg kan slet ikke forstå hvor pokker jeg skal få a og b fra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2008 af Isomorphician

Enten skal du bruge din lommeregner og lave en regression, eller også skal du opstille to ligninger med to ubekendte. Hvis det drejer sig om mange punkter er regression nok det bedste bud.


Svar #4
12. november 2008 af asif (Slettet)

Jeg har kun 2 punkter at gå udfra, men derfor kan jeg vel stadig bruge regression?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2008 af Isomorphician

Det skulle jeg mene, men det andet er nu heller ikke så slemt.


Svar #6
12. november 2008 af asif (Slettet)

Sikkert ikke, men mange tak.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.