Matematik

kun den sidste opg-differentialregning!

01. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

Det er kun opg. C jeg vil have hjælp til, da jeg har fundet ud af de andre..Håber der er nogen der vil hjælpe

f(x)=1/4x^3-x^2-x+4

a)tegn grafen for f og bestem kordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen

b) bestem ligningen for den tangent t1 til grafen for f der går gennem det skæringspunkt P der har den mindste førstekordinat

grafen for f har en anden tangent t2 som også går gennem P

c)bestem kordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af peter lind

Tangentligningen er y=f'(x0)(x-x0)+y0. Sæt punktet P's koordinater  ind i denne ligning. Dette giver så en ligning i de 2 ubekendte x0 og y0. Dette skal også ligge på grafen for f, altså også opfylde ligningen y0=f(x0). Du har nu 2 ligninger til at bestemme x0 og y0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2009 af mathon

se tilføjelsen
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=635194&e=635739#opret


Skriv et svar til: kun den sidste opg-differentialregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.