Matematik

funktion og b

15. marts 2009 af lielie (Slettet)

Hej jeg har en opgave uden hjælpemidler:

en funktion f er givet ved f(x)=x^3+bx^2+3x+4, hvor b er et tal.

Bestem de værdier af b, for hvilke f er voksende funktion.

Det er har gjort indtil videre er, at jeg har differentieret funktionen til at være: f '(x)=3x^2+bx+3

Jeg kan ikke komme videre herfra...

Nogen der kan hjælpe?????

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Løs uligheden f '(x)>0


Svar #2
15. marts 2009 af lielie (Slettet)

er det rigtigt at jeg får b>6???


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det bliver b>(-3*x2-3)/(2x) eller rettere signum(-x)*b<½signum(-x)*(3x2-3)/x


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Du har differentieret forkert. Du vil få at f'(x) = 3x2 + 2bx + 3.

#1.

Det er i sådanne opgaver ikke et krav, at funktionen skal være strengt voksende. Kravet er derimod, at funktionen skal være monotont voksende, dvs. blot ikke-aftagende.

#4.

Det der kan du jo ikke bruge til noget. Og hvorfor dog blande signumfunktionen ind i det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#5 Jeg kan se, at du ikke selv har et bud på løsningen. Min løsning er den rigtige.Det hedder voksende eller strengt voksende, forskellen ligger i ulighedstegnet enten > eller ≥, og her gælder det første, det fremgår af opgaven. Hvorfor blande begrebet monotont voksende ind her? Kravet er blot, at den er voksende (med eller uden "spring".)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#6.

Se det link som #3 henviser til.


Skriv et svar til: funktion og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.