Matematik

haster-matematik B- differentialregning

17. marts 2009 af Lottchen (Slettet)

f(x)==x3-5x2+6x

Jeg har fundet f´(x).

Spørgsmålet lyder:

Grafen for f har 2 tangenter, der er parallelle med linjen  med ligningen y=3x

Bestem koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse tangenter.

Hjælp. Hvordan griber jeg lige den an..... skal aflevere den på fredag så er lidt i tidspres..........


Svar #1
17. marts 2009 af Lottchen (Slettet)

når jeg skriver x3 mener jeg x opløftet i 3. beklager fejlen. opdagede det først nu og 5x opløftet i 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af Exupery (Slettet)

Du skal huske på to ting for at lave opgaven.

Tangentligningen kan skrives som:

y=ax+b

og

f'(x)=a

Du har tangenten y=3x. Sammenligner vi denne med y=ax+b, ser vi, at a=3. Da f'(x)=a må der nødvendigvis gælde, at f'(x)=3. Nu er opgaven, med lidt regneri, løst.


Svar #3
18. marts 2009 af Lottchen (Slettet)

okay tusind tak for hjælpen. jeg forstod det godt, men jeg får x til -3 og når jeg bruger min lommeregner så passer det slet ikke med -3, hva gør jeg forkert???

Først vil jeg udregne x:
Som før nævnt: f´(x)=a Dvs.
f´(x)3x2-10x+6=3(a)
3x2-10x=-3
X=-3
Nu har jeg altså fundet både a og x. og mangler derfor kun y for at bestemme tangentligningens røringspunkter
Tangentligningen hedder y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0).
Y=f(-3)+f´(-3)×(x+3)
Tangenten skal fastlægges i punktet (x,f(x).
(-3,f(-3))
Y=f(-3)
f(-3)=-90
(-3,-90)
 


Skriv et svar til: haster-matematik B- differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.