Matematik

Eksponentiel udvikling

18. april 2009 af heidi1992 (Slettet)

Sidder fast i en matematik opgave

opgaven lyder:

En eksponentiel udvikling er fastlagt ved, at dens graf går gennem punkterne (7,58) og den vokser med 32%, når x vokser med 3. bestem ligningen for den eksponentielle udvikling.

indtilvidere har jeg fundet ud af 

 x2= 10,76 og en y2= 56

a= -0,5319

b = 61,7233

Nu kan jeg bare ikke komme videre , jeg håber at der er nogle der kan hjælpe.

På forhånd tak for hjælpen

MVH heidi


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2009 af mathon

f(x) = y = b*ax hvoraf

yo = b*axo
1,32*yo = b*axo+3 = a3*(b*axo) = a3*yo

1,32 = a3

a = 1,321/3 = 1,09696

b = y/1,09696x = 58/1,096967 = 30,3451

dvs
                                               f(x) = y = 30,3451*1,09696x
 


Svar #2
18. april 2009 af heidi1992 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.