Matematik

Bestemmelse af a i trekant

19. april 2009 af S0me0ne (Slettet)

Hej.

Har følgende opgave som lyder sådan her:

I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2
enheder længere end BC .

a) Bestem a , således at Vinkel C = 90 .

Hjælp tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2009 af eightx2 (Slettet)

Da a = BC = 2c finder du først c:

c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af keg (Slettet)

c=a+2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

b = AC = BC = a, c = a+2. C=90º.  Indsæt i #1: (a+2)2 = a2 + b2 -2*a*a*cos(90) og find a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2009 af eightx2 (Slettet)

Sorry ja, c=a+2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2009 af keg (Slettet)

Brug dog blot den alm. Pythagoras, da cos900=0


Skriv et svar til: Bestemmelse af a i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.