Matematik

Redegør for en ligning på c-nivea

24. april 2009 af Mahiie (Slettet)

Hej allesammen...

Jeg skal til mundtlig eksamen i år og aner ikke hvordan jeg skal redegøre for en ligning, nogen der kan hjælpe mig ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

En ligning er et udsagn, Et udsagn kan være sandt eller falsk. 'Peter er en pige' er et lukket udsagn, som vi kan afgøre om er sandt eller falsk. Et åbent udsagn indeholder en ukendt variabel. 'Der findes en sort svane'. Her er svane vores variabel, og vi er nød til at se alle svaner for at afgøre om udsagnet er sandt eller falsk. En ligning er et åbent udsagn, med en ukendt variabel x. Ligningen består af to udtryk og et lig med tegn(=).  2x+3 = -2x-9.  At løse et udsagn vil sige, at finde de værdier af x som gør udsagnet sandt. I eksemplet er x = -3. Er der ingen løsning skriver man L = Ø.


Svar #2
24. april 2009 af Mahiie (Slettet)

Tusind tak, det hjalp mig virkelig :D


Skriv et svar til: Redegør for en ligning på c-nivea

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.