Matematik

Hvad vil være bedst? C eller B?

23. maj 2009 af MJBERNA (Slettet)

Hej :-)

Vil lige hører om der nogen der ved hvordan Matematik på B niveau i Gymnasiet fungere? Jeg overvejer mellem B og C niveau fordi jeg kun for 7 i matematik.. Vil det være for hårdt at vælge B eller skal jeg forholde mig på C?? Og dem som har matematik på B i Gym, kan I ikk lige kort forklare hvilke slags opgaver i får? Og hvordan niveauet er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du kan trygt tage B niveau. Din karakter skulle ikke betyde noget, og på B niveau lærer man noget helt nyt i forhold til C niveau, hvilket mest handler om trigonometri (trekantsregning) og funktionsanalys, mens man på B niveau lærer noget der hedder differentialregning og integralregning. Man fortsætter selvfølgelig med de ting man lærte på C niveau. Mit råd er, at du tager B niveau som absolut minimum!


Svar #2
23. maj 2009 af MJBERNA (Slettet)

Hehe okay det lyder sgu fedt :-) Jeg havde nu mere regnet med at B skulle være sværere end C sådan så B nærmest er som A niveau. Ved du om B og A niveau minder om hinanden(en smule)? ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Selvfølgelig er B niveau svære, men sværhedsgraden stiger så man sagtens kan følge med. Det går ikke for hurtigt. Igen bygger man videre på det man lærte på B niveau, når man tager A niveau. her lærer man også om noget der hedder vektorregning, hvilket er MEGET anvendelig inden for fysik. Det svære og hårde emne på A niveau er det der hedder differentialligninger, men ellers er det virkelig interessant. Man arbejder i alle tre år med funktionsanalyse. Til sidst bruger man differentialregning til at fortolke en grafs forløb.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2009 af aysenur1 (Slettet)

Altså når man har matematik på B niveau så skal man lære rigtig mange ting på kort tid. Og man SKAL op til skriftlig eksamen i slutningen af 2.g. På niveau skulle vi bruge et matematik program til vores afleveringer. Måske kender du det. programet hedder: TI-interactive. Men man lærer selvfølgelig hurtig at bruge det. Ellers har man om forskellige funktioner fx: Lineær funktion, eksponentiel udvikling, potens udvikling osv. Men når man først har lært alt det man behøver er det rigtig fedt at have det på B niveau. Det er mere udfordrende end matematik på C niveau..


Svar #5
23. maj 2009 af MJBERNA (Slettet)

Hehe Ok, tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2009 af fadime040692 (Slettet)

Jeg har også matematik på B indtil videre, og jeg synes selv at det er til at overkomme :) det kræver bare at man følger med i undervisningen, og er forberedt hjemmefra, så skulle det gerne gå :)

Til at starte med havde vi en kort gennemgang af det som man havde i folkeskolen, ligninger, reducering osv. og lidt efter lidt fik vi kendskab til funktioner, først og fremmest lineære og derefter potens og eksponentielle. Procent og rentesregning, samt geometri og trigonometri, andengradsligninger, andengradspolynomier, logaritmer samt vækst havde vi også om.

Det er lige det jeg kunne komme på lige nu, og jeg vil lige sige at det er det, som vi lærte i 1.g, hvad man ellers lærer i 2.g skal jeg ikke kunne sige noget om :)

Forresten, jeg synes at du skulle vælge det på B, som sagt gælder bare om at følge med :) Desuden kræver de fleste uddannelser matematik på B :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2009 af Schii (Slettet)

Det er klogt at tage MAT på B, fordi der er mange videre gående uddannelser som kræver at du har haft det på  B :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er klogt at tage på B niveau, men sejt at tage det på A niveau ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2009 af Jerslev

#8: Nej - det er sejt at tage det på A+, som jeg i sin tid gjorde. =)

#0: B-niveau har en masse beviser, som C-niveau ikke har - A-niveau er endnu værre mht. beviser, som netop er det, du bliver eksamineret i.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2009 af aysenur1 (Slettet)

Ja som #7 siger er der mange uddannelser der kræver at man har haft matematik på mindst B niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2009 af fadime040692 (Slettet)

#9 - der var lige noget jeg ikke forstod - hvad er A+ ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2009 af Jerslev

#11: 2 årigt A-niveau - gammel ordning.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2009 af fadime040692 (Slettet)

#12 - ok :)


Svar #14
24. maj 2009 af MJBERNA (Slettet)

Så må jeg vist hellere tage det på B niveau :-) Tusind tak for jeres forslag, det er nogle go'e råd jeg har fået fra jer ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. maj 2009 af Schii (Slettet)

Det kan da godt være, at det er mere fedt at have det på A :p men det er da mindre fedt, hvis det er for svært for en :p


Svar #16
25. maj 2009 af MJBERNA (Slettet)

Svar # 15 - Præcis ! Jeg er nu mere en sproglig type og derfor har en smule svært med at få løst matematik opgaver men ellers synes jeg selv at jeg har klaret mig rigtig godt, her for tiden. Så jeg må bare håbe på at det er den rette linje jeg har valgt :-) Og endnu engang tak for jeres forslag og forklaringer :D


Skriv et svar til: Hvad vil være bedst? C eller B?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.