Matematik

liniære programmering - sidste spg.:D

10. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

Håber da lige i kan svare på de spørgsmål der lige er dukket op her undervejs i min læsning...

I forskriften for niveaulinjer: t = ax+by+c, hvad står t for her??

Og hvorfor er det man kan sætte t = med den generelle forskrift? f(x,y)=ax+b+c???

Og hvis nogen har styr på beviset for niveaulinje forskriften, hvorfor er det y man isolere?

tak endnu en gang


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af peter lind

t angiver hvilket niveau der er tale om. Vælger du t=c vil du få en niveau linie gennem (0,0). Vælger du t=0 vil du få en niveaulinie, der går gennem (-c/a,0). Alle niveaulinier er parallelle. Du skal så vælge niveaulinien så langt mod højere eller venstre som mulig. Hvilket er afhængig af om du skal maksimere elelr minimere.Kriteriefunktionen vælges netop fordi du derve netop kan sige noget om hvornår der er maaksimum eller minimum. Du har sikkert et eksempel i din bog. Se på dette. Den har bedre mulighed for at forklare det ordentlig end jeg har her


Skriv et svar til: liniære programmering - sidste spg.:D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.