Matematik

mat - på engelsk

26. september 2009 af chokolade-spade (Slettet)

hej, jeg forstår ikke helt denne opgave;

Find the value of k if the roots of 3*x^2+5*x-k=0 differ by two.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af peter lind

Find de værdier af k for hvilket polynomiet 3x2+5x-k = 0  har 2 rødder hvis forskel er 2.


Svar #2
26. september 2009 af chokolade-spade (Slettet)

men jeg skal jo kun finde en værdi for k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af peter lind

Jeg har ikke set efter hvor mange løsninger, der er.


Svar #4
26. september 2009 af chokolade-spade (Slettet)

okay, jeg er lidt lost, kan du ikke hjælpe mig i gange, så ville jeg være meget taknemmelig :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2009 af peter lind

Løsningen til andengradsligningen Ax2+Bx+C = 0 er (-B±kvrod(D))(2A), hvor D er diskriminanten. For at afvigelsen mellm de 2 rødder skal være 2 må der gælde kvrod(D)/(2A) = 1


Svar #6
26. september 2009 af chokolade-spade (Slettet)

hvorfor det, det kan jeg ikke helt se??


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2009 af peter lind

Hvis den ene løsning er -B+1 og den anden løsning er -B-1 er differencen mellem løsningerne -B+1-(-B-1)=1+1=2


Skriv et svar til: mat - på engelsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.